شارژر لپ تاپ با باتری یا بدون باتری؟ (مطلب ارسالی از عذرانزاکت گو )

ساخت وبلاگ

این مطلب توسط یکی از کاربران وبلاگ ارسال شده است.

>> این مطلب دارای منبع می باشد <<

ایها الناس... باتری ۱۰۰ هزار تومنی عمرش کم بشه بهتر از اینه که لپ تاپ ۱.۵ ملیون تومنی عمرش کم بشه.!! خیلی ساده و بدون ورود به هیچ معادله ی دیفرانسیلی توضیح میدم بحث رو چون به قول استفان هاوکینگ، هر معادله ی ریاضی تعداد خوانندگان اون مطلب رو نصف می کنه! مهندسین برق منو ببخشن. لپ تاپ یه وسیله ایه که با برق DC کار می کنه و شارژر هم در عین اینکه یک مبدل کاهنده ی ۲۲۰ به حدود ۲۰ ولت هست، یک مدار یکسو کننده ی دیودی هم در طرف ثانویش داره که ولتاژ سینوسی متناوب شبکه ی قدرت رو تبدیل می کنه به یک ولتاژ یکسو شده که در واقع نیم سیکل های منفی ولتاژ رو یا حذف می کنه و یا اگه از دو دیود موازی معکوس استفاده بشه، بر می گردونه و یکسو می کنه با نیم سیکل های مثبت. در نتیجه در هر پریود شکل موج خروجی فقط نیم موج مثبت می مونه. شکل موج حاصل از یک خازنی عبور داده میشه که ثابت زمانی امپدانس حاصل از مقاومت و راکتور (یعنی ۱ به روی RC)، بیشتر از نصف زمان تناوب برق شبکه هست. (در ایران فرکانس شبکه Hz ۵۰ است یعنی زمان تناوب ولتاژ شبکه ۲ صدم ثانیه است.) با این کار خازن فرصت نخواهد داشت با سرعت نزول ولتاژ شبکه (از زاویه ی ᴫ/2 تا ᴫ) دشارژ شود و سرعت دشارژ آن بسیار کمتر از سرعت نزول ولتاژ خواهد بود و جریان حاصل بسته به فازور برداری امپدانس سیستم، نسبت به ولتاژ اختلاف زاویه ی زمانی پیدا خواهد کرد. نتیجه آن خواهد شد که ریپل شکل موج خروجی بسیار کمتر از حالت مرحله ی قبل خواهد بود و ما در خروجی یک ولتاژ نزدیک به DC خواهیم داشت. شکل های زیر نتایجی هستند که من ۲ سال پیش در آزمایشگاه الکترونیک با نرم افزار و همچنین به صورت عملی بوسیله ی اسیلوسکوپ بدست آورده ام:

شکل موج ورودی به همراه شکل موج یکسو شده در اسیلوسکوپ:

تحلیل نرم افزار مطلب از شکل موج خروجی پس از قرار دادن خازن حذف ریپل:

نتیجه ی عملی بدست آمده در اسیلوسکوپ:

در نتیجه مشاهده می شود که شکل موج خروجی شبیه یک ولتاژ DC می باشد پس لابد برای تغذیه ی لپ تاپ می تواند مفید باشد.

ااااامممممممممماااااااااااااااااااااااااااااااااا......................................

به دلیل پایین بودن فرکانس شبکه ی قدرت، شکل موج خروجی هیچ وقت مشابه یک ولتاژ DC ایده آل با ریپل صفر نخواهد بود و هنوز هم یک مقدار ریپل خواهد داشت که در شکل های بالا به وضوح ملاحظه می شود. این ولتاژ فقط و فقط و فقط و فقط و فقطططط برای شارژ کردن باتری لپ تاپ مناسب است و اگر مستقیما و بدون واسطه ی باتری وارد لپ تاپ بیچاره شود، قاتل تدریجی المان های حساس الکترونیکی از ترانزیستورها و آی سی هاش بگیر تا مدارات مجتمع حساس و ... خواهد بود. و بعد از چند سال، افت محسوس سرعت لپ تاپ از کمترین پیامد های این توصیه ی مضحک فروشندگان خواهد بود.

این ۲تا عکس رو چند هفته پیش از ولتاژ های خروجی شارژ و باتری لپ تاپ خودم در آزمایشگاه الکترونیک قدرت گرفتم:



ولتاژ خروجی شارژر Dell (گذاشتمش بالای اسیلوسکوپ) (ببخشید مجبور بودم هم Volt/div و هم Time/div اسیلوسکوپ رو پایین انتخاب کنم):

ولتاژ خروجی از باتری لپ تاپم:

مقایسه ی دو شکل بالا فکر نکنم دیگه چیزی برای توضیح باقی بذاره. پس بیایید لپ تاپمون رو فدای باتریش نکنیم و وقتی کارمون با لپ تاپ زیاده و می خواهیم از شارژ هم استفاده کنیم، باتری رو در نیاریم. نهایتا بعد از چند سال ۱۰۰ هزار تومان میدیم یه باتری جدید می خریم. نه؟ باشه ۲۰۰ هزار تومان. بازم بهتر از .2ملیون پول لپ تاپه که.

اگه لبتابترو دوست داری مثل من باهاش مهربون باش قلب کوچیک 6سلولیشو هیچوت درنیار تااونم همیشه برات کار کنه ورفیق نیمه راه برات نشه

-----------------------------

منبع : infotechs

------------------------

trande world...
ما را در سایت trande world دنبال می کنید

برچسب : شارژر لپ تاپ,شارژر لپ تاپ ایسوس,شارژر لپ تاپ سونی,شارژر لپ تاپ دل,شارژر لپ تاپ hp,شارژر لپ تاپ لنوو,شارژر لپ تاپ اپل,شارژر لپ تاپ asus,شارژر لپ تاپ dell,شارژر لپ تاپ توشیبا, نویسنده : eramin-pc5 بازدید : 173 تاريخ : پنجشنبه 20 آبان 1395 ساعت: 6:10